برد پکیج دیواری قسمت الکترونیکی پکیج است که فرمان و دستور های پکیج را به قسمت های دیگر منتقل می کند. در واقع می توان گفت برد پکیج دیواری مغز آن به حساب می آید زیرا با از کار افتادن، خراب شدن و یا درست کار نکردن آن دستور های پکیج اجرا نمی شود و قطعه ها فرمان درستی را دریافت نمی کنند. در واقع با از کار افتادن برد بقیه ی قسمت های پکیج نیز از کار می افتند. به طور کلی می توان گفت که برد پکیج دیواری وظیفه دریافت پیام و دستورهای دریافتی را که از طرف سنسور فشار می رسد را دارد و باید این پیام ها را به موقع و دقیق به پمپ مدار گرم کننده و شیر موتوری برساند. این برد های الکترونیکی را می توان به دو گروه تقسیم بندی کرد:
- برد کنترل جرقه زن: این برد در داخل قسمت محفظه ای برد پکیج دیواری قرار گرفته است و مونتاژ شده روی برد اصلی پکیج دیواری می باشد. وظیفه ای که این قسمت بر عهده دارد عمل جرقه زنی می باشد و همچنین کنترل شعله را نیز بر عهده دارد. این برد برای انجام کار جرقه زنی به یک ترانس جرقه زن که با ولتاژ بالا است متصل شده است.
- برد کنترل اصلی: برد کنترل اصلی پکیج داخل جعبه ای که محفظه ی برد است و درعقب صفحه کنترل قرار می گیرد. این برد پکیج دیواری به این دلیل برد کنترل اصلی است که با همه ی بخش ها و قسمت های الکترونیکی پکیج در ارتباط است.
در واقع پکیج دیواری شامل قسمت هایی مانند مبدل حرارتی، سنسور فشار، مشعل، شیر کنترل گاز و … است که برد هم قسمتی از آن می باشد.
نحوه عملکرد پکیج دیواری
بعد از اتمام مرحلهِ پیش تخلیه، برد فرمانِ شروع جرقه میدهد و در همین حال شیر گاز را به صورت مرحله به مرحله باز میکند، اول بوبین ۱، سپس بوبین ۲ و در آخر بوبین ماژوله را به اندازه یِ نصفِ شعله ِحداکثر، باز میکند.
بوبین ماژوله را به این علت نصفِ شعله ِحداکثر باز میکند که، در هنگام جرقه زدن صدای انفجار تولید نشود.
حال نوبت تشخیص شعله است، به محض اینکه شعله بوسیله یون تشخیص داده شد، جرقه زن خاموش میشود و شعله به شعلهِ حداقل، کاهش پیدا میکند.
حال پردازندهِ برد به ntc هایِ خود نگاه میکند و با توجه به دمای آب، شعله را تنظیم میکند.
به اینصورت که اگر، دما از دمایی که تعیین کردیم خیلی پایینتر باشد، شروع به افزایش شعله با شیب تند میکند، ولی اگر دما نزدیک دمای تنظیمی باشد، شعله را با شیب ملایمتری افزایش میدهد.
به این نوع کنترل شعله، توسط برد الکترونیک، کنترل PID (پی آی دی) میگویند.
حال اگر در این حالت شیر آبگرمی باز شود پردازنده، فورا به فلومتر و اِن تی سیِ آب مصرفی نگاه میکند، که ببیند میزان دبی آب و دمای آن چقدر است و متناسب با آن، بدون اینکه پکیج را خاموش کند شیر گاز را باز میکند.
مثلا اگر، دبی ۱۰ لیتر بر دقیقه و دمای آب ۶ درجه باشد، پردازنده شیر گاز را فورا و بدون شیب در شعله حداکثر قرار میدهد، اما اگر، دبی ۴ لیتر بر دقیقه و دمای آب ۴۰ درجه باشد، با شیب ملایمی شعله را افزایش میدهد. این همان کنترل پی آی دی است.
پس پردازنده در دو حالتِ گرمایش و آب گرم ِبهداشتی، پکیج را با کنترل پی آی دی تنظیم میکند.
حال پکیج دما را به دمای خیلی نزدیکِ دمای تنظیم شده رسانده است (فرقی ندارد در حالت شوفاژ یا آبگرم باشد) در این قسمت وقتی دما به دمای مورد نظر رسید، شعله را در همان حالت نگاه میدارد و یا تغییراتِ جزئی در کوتاه و بلند کردنِ شعله می گزارد که دما نوسان پیدا کند. حال اگر در حالت گرمایشی باشد ۲۰ تا ۵۰ دقیقه دما را در دمای تنظیم شده نگه میدارد، تا دورترین رادیاتور هم دمایش با دمای نزدیکترین رادیاتور یکی شود.
پمپِ پکیج از زمانی که پیش تخلیه شروع میشود روشن بوده است .
جهت تعمیرات انواع پکیج با ما در ارتباط باشید:
09170005033
09021185033
نگارش:هاله نوروزی