املاح آب آشامیدنی شامل موارد زیر میشود.
_رنگ : آب آشامیدنی باید بی رنگ باشد ودر ضخامت های زیاد رنگ آبی مایل به سبز روشن داشته باشد.
_درجه حرارت: مناسب ترین درجه حرارت آب بین ۸ تا ۱۲ درجه سانتیگراداست.
_بو :آب آشامیدنی باید بی بو باشد.
_کدورت : کدورت آب اغلب بواسطه وجود مواد معلق در آن است.
_مزه : طعم آب آشامیدنی نباید بی مزه باشد. املاح مختلف مانند آهن ،منگنز،نمک،کربنات وانیدرید کربنیک در آب های مختلف مزه های گوناگونی را به آب می دهند.
آب سالم چگونه باید باشد؟
_عوامل زنده بیماری زا نداشته باشد.
_مواد شیمیایی زیان آور نداشته باشد.
_فاقد رنگ و بو ،وطعم مطبوع داشته باشد.
_قابل استفاده برای مصارف خانگی باشد.
خطر های موجود در آب
مواد شیمیایی شامل سموم و باقیمانده آفت کش ها، فلزات سنگین، فلوئور، نیترات، نیتریت، سختی کل، کلسیم، منیزیوم، منگنز، آهن، روی، سولفات، کلرور و آمونیاک باید در آب آشامیدنی، بسته بندی و لوله کشی شهری در حدی باشد که با مصرف دو نیم لیتر آب روزانه در یک فرد 70 کیلویی، سلامت او به خطر نیافتد.
وجود مقادیر زیاد فلوراید در آب سبب ایجاد لکه هایی در دندان، سختی استخوان، کلسیتی شدن لیگامنت ها و بیماری فلوروزیس می شود. جذب روزانه ی کلسیم کافی، از راه خوردن و آشامیدن، نقش مهمی در سلامت استخوانها دارد.
املاح آب آشامیدنی عبارتنداز : نیترات ونیتریت ، آهن و منگنز، جامدات معلق،سولفات ، فسفات ،کلراید، فلوراید ،کلسیم و سدیم وعناصرناچیز
▪ درصد فراوانی عناصر در پوسته زمین:(۱)
ـ اکسیژن ۴۹.۵% سدیم ۲.۶۳% کلر ۰.۱۹% باریم ۰.۰۴%
ـ سیلیسیم ۲۵.۷% پتاسیم ۲.۴۰% فسفر ۰.۱۱% نیتروژن ۰.۰۳%
ـ آلومینیم ۷.۴% منیزیم ۱.۹۳% منگنز ۰.۰۹% فلوئور ۰.۰۳%
ـ آهن ۴.۷% هیدروژن ۰.۹% کربن ۰.۰۸% استرانسیم ۰.۰۲%
ـ کلسیم ۳.۴% تیتانیوم ۰.۶% گوگرد ۰.۰۶% سایر عناصر ۰.۴۷%
مس در اب چه نقشی دارد؟
املاح آب آشامیدنی : مس،در آبهای طبیعی بندرت دیده میشود و وجود ترکیب سولفاتی آن برای ماهیان بسیار مضر است، به طوری که 0,12 میلی گرم در لیتر آن در آب برای ماهی قزل آلا کشنده است و انواع دیگر ماهی ها به این ماده ، حساس هستند و مقاومترین ماهی ها در محیطی با 1.2 میلیگرم سولفات مس خواهد مرد. در پسآبها،غالبا بعلت عبور آن از مبدل های حرارتی مس و یا معرف سولفات مس در استخرهای شنا برای جلوگیری از رشد الگها ، میتوان به مقدار قابل توجهی مس برخورد نمود.
مقادیر زیاد مس در آب ،علاوه بر ایجاد طعمهای نامطلوب و نامطبوع ، باعث پیدایش لکههای سیاه ،روی موزائیک ، کاشی و لباس های سفید در حین شستشو خواهد بود.
سرب درآب چه نقشی دارد؟
سرب برخلاف مس و روی در بدن انسان انباشته میشود و متابولیسم بدن نیز چندان نیاز قابل توجهی به این ، فلز ندارد. مسمومیت با سرب ، به همراه کم خونی ، بیاشتهایی و دردهای عضلانی است. این عوارض گویا زاییده جایگزین شدن سرب به جای کلسیم در ترکیب استخوانهاست که مرکز خون سازی میباشند. علاوه بر این ، سرب ، عملکرد آنزیمهای سازنده هموگلوبین را مختل مینماید.