تلخی آب تصفیه شده علتش کم بودن املاح در آب میباشد. بنابراین برای رفع آن باید به آب املاح مفید را اضافه کنیم که برای بدن نیز بسیار مطلوب تر است. در دستگاههای تصفیه آب 2 راهکار برای آن در نظر گرفته شده است .
1- استفاده از فیلترهای مواد معدنی ( مینرال ) یا فیلتر قلیایی در مرحله ششم و یا استفاده از هر دو فیلتر در دستگاه تصفیه آب: که اضافه کردن املاح مفید به آب وظیفه آنهاست و با اضافه شدن املاح مفید، آب مزه تلخی را از دست میدهد .
2- استفاده از شیر میکس در دستگاه تصفیه آب: که بوسیله آن میتوان مقداری آب با املاح بالا را با آب خالص در دستگاه تصفیه آب مخلوط کرد و به این وسیله آب کمی املاح دار میشود و مزه تلخی آن رفع میشود .
نحوه انجام کار:
در مورد فیلترهای مواد معدنی مرحله ششم ( مینرال ) این نکته را عرض کنیم که اگر دستگاه شما این فیلتر را ندارد بهتر است از آن استفاده کنید ( جهت تعادل املاح و خصوصیات شیمیایی آب ) که املاح معدنی را تا حد مطلوب به آب اضافه میکند. همچنین استفاده از فیلتر قلیایی علاوه بر آن که خواص درمانی بسیار بالایی را به آب میبخشد. با استفاده از این فیلتر طعم آب بسیار گوارا و لذت بخش خواهد بود.
شیر میکس در دستگاه تصفیه آب:
اگر شیرمیکس در حالت کاملا بسته باشد آب تا آخرین حد تصفیه میشود و آبی با سختی بسیار کم به شما تحویل داده خواهد شد. بهتر است شیر را کمی باز کنید اما مراقب باشید زیادی آنرا باز نکنید وگرنه آب خروجی بیشتر به آب لوله شهری شبیه خواهد بود نه تصفیه شده. برای اینکار لوله خروجی از شیر تنظیم املاح که وارد فیلتر بعد میشود را از محل مورد نظر خارج کنید و در حالیکه شیر مخزن را نیز بسته اید، شیر برداشت را باز کنید تا دستگاه شروع به کار کند ( در این حالت آب خروجی بسیار کم و به شکل یک باریکه آب خواهد بود ). کم کم شیر تنظیم املاح را شروع به باز کردن کنید میبینید که آب قطره قطره از لوله شیر میکس خارج میشود. آنرا جوری تنظیم کنید که قطرات آب تند تند ولی بدون پیوستگی از آن خارج شوند و سپس لوله را در جای خود قرار دهید. و شیر برداشت را باز میکنیم تا آب مخزن کاملا تخلیه شود و آب جدید جایگزین شود بعد با استفاده از TDS متر میزان سختی را اندازه گیری میکنیم که بین 80 تا 120 بهترین میزان املاح در حد متعادل خواهند بود و آب نیز طعم تلخی را نخواهد داشت.
استفاده از شیر میکس یک روش بسیار ارزان و مقرون به صرفه برای جایی است که لازم است سختی آب را تا حدودی بالا برده و طعم تلخ آب برطرف شود. اما استفاده از فیلتر با کیفیت در مرحله ششم به استفاده از شیر میکس ارجحیت دارد .